για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία
Συνέβη σήμερα
Συνέβη σήμερα
Μεγεθύνσεις
Μεγεθύνσεις
ΚΑΝΣ στα ΜΜΕ
ΚΑΝΣ στα ΜΜΕ
Προσεγγίσεις
Προσεγγίσεις
Γεωπολιτική
Γεωπολιτική
Share Button

Ιωάννης Χ.Ιακωβίδης

Ο Ιωάννης Χ.Ιακωβίδης είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι απόφοιτος του Φιλολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιστορικού Αθηνών και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έλαβε τον μεταπτυχιακό και διδακτορικό του τίτλο από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος Δημοσιογραφίας. Έχει συνεργασθεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Συμμετέχει ως μέλος σε διάφορους Συλλόγους, μεταξύ των οποίων ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “Ανδρέας Λεντάκης” και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών (Ι.Λ.Ε.Α). Αρθρογραφεί στο εβδομαδιαίο περιοδικό Επίκαιρα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Η Παρουσία των Κυπρίων στην Ελλάδα, Εκδόσεις Παπαζήση, Κωνσταντινουπολίτες, Αιγυπτιώτες, Μικρασιάτες και Πόντιοι στην Ελλάδα, Εκδόσεις Ι.Σιδέρη, Μνήμες Κωνσταντινούπολης, Αιγύπτου, Μικράς Ασίας και Πόντου, Εκδόσεις Τσουκάτου.


Άγγελος Γιουβρέκας

Ο Άγγελος Γιουβρέκας είναι διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσε και τον Μεταπτυχιακό του τίτλο Σπουδών, στο τμήμα Ε.Μ.ΠΟ. Είναι κάτοχος πτυχίων του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών,  της  Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργασθεί μεταξύ των άλλων ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,  ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και ως συνεργάτης  στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.Έχει συγγράψει τα βιβλία, «Επικοινωνιακές Θεωρίες», «Η Εκπαίδευση στον Ημερήσιο Τύπο»  και έχει δημοσιεύσει την εργασία με τίτλο « Οι τηλεοπτικές εκπομπές και η επίδραση τους στην αγωγή των μαθητών» ενώ υπό έκδοση βρίσκεται το βιβλίο του με τίτλο « Ο ρόλος της Πολιτιστικής Γεωπολιτικής στη σύγχρονη εποχή.Ο Άγγελος  Γιουβρέκας  με την ιδιότητα και του Εκπαιδευτικού ,  από το 2004 ως σήμερα, διατελεί Διευθυντής Σχολικών  Μονάδων .


Αφεντούλης Λαγγίδης

Ο Αφεντούλης Λαγγίδης, είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Αμύνης, ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών και του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παραδίδει διαλέξεις σε επιμορφωτικές σχολές των Ε.Δ. και συνεισφέρει στην διδασκαλία σειράς μαθημάτων στα τμήματα Δ.Ε.Σ. και Ε.Μ.ΠΟ. στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και στο τμήμα Τουρκικών Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


 Μερσίλεια Αναστασιάδου 

Η Μερσίλεια Αναστασιάδου είναι ερευνήτρια του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του ιδίου πανεπιστημίου. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV). Είναι  κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Διπλωματία και στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Πολιτιστική Διαχείριση με ειδίκευση στη Πολιτιστική Διπλωματία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Σταυρούλα Κατσιαμπούλα

Η Σταυρούλα Κατσιαμπούλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας/Εθνολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης με ειδίκευση στην «Εθνογραφία της Επικοινωνίας». Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει διατελέσει συντονίστρια πολιτιστικών εκδηλώσεων εντός και εκτός Ελλάδος και έχει αναλάβει την διοργάνωση ελληνικών συμμετοχών σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου στο εξωτερικό.