για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία
Συνέβη σήμερα
Συνέβη σήμερα
Μεγεθύνσεις
Μεγεθύνσεις
ΚΑΝΣ στα ΜΜΕ
ΚΑΝΣ στα ΜΜΕ
Προσεγγίσεις
Προσεγγίσεις
Γεωπολιτική
Γεωπολιτική
Share Button


Άγγελος Γιουβρέκας

Ο Άγγελος Γιουβρέκας είναι διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσε και τον Μεταπτυχιακό του τίτλο Σπουδών, στο τμήμα Ε.Μ.ΠΟ. Είναι κάτοχος πτυχίων του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών,  της  Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργασθεί μεταξύ των άλλων ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,  ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και ως συνεργάτης  στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.Έχει συγγράψει τα βιβλία, «Επικοινωνιακές Θεωρίες», «Η Εκπαίδευση στον Ημερήσιο Τύπο»  και έχει δημοσιεύσει την εργασία με τίτλο « Οι τηλεοπτικές εκπομπές και η επίδραση τους στην αγωγή των μαθητών» ενώ υπό έκδοση βρίσκεται το βιβλίο του με τίτλο « Ο ρόλος της Πολιτιστικής Γεωπολιτικής στη σύγχρονη εποχή.Ο Άγγελος  Γιουβρέκας  με την ιδιότητα και του Εκπαιδευτικού ,  από το 2004 ως σήμερα, διατελεί Διευθυντής Σχολικών  Μονάδων .


Αφεντούλης Λαγγίδης

Ο Αφεντούλης Λαγγίδης, είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Αμύνης, ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών και του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παραδίδει διαλέξεις σε επιμορφωτικές σχολές των Ε.Δ. και συνεισφέρει στην διδασκαλία σειράς μαθημάτων στα τμήματα Δ.Ε.Σ. και Ε.Μ.ΠΟ. στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και στο τμήμα Τουρκικών Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


 Μερσίλεια Αναστασιάδου 

Η Μερσίλεια Αναστασιάδου είναι ερευνήτρια του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του ιδίου πανεπιστημίου. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV). Είναι  κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Διπλωματία και στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Πολιτιστική Διαχείριση με ειδίκευση στη Πολιτιστική Διπλωματία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Σταυρούλα Κατσιαμπούλα

Η Σταυρούλα Κατσιαμπούλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας/Εθνολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης με ειδίκευση στην «Εθνογραφία της Επικοινωνίας». Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει διατελέσει συντονίστρια πολιτιστικών εκδηλώσεων εντός και εκτός Ελλάδος και έχει αναλάβει την διοργάνωση ελληνικών συμμετοχών σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου στο εξωτερικό.

Νίκος Παναγιωτίδης

Ο Νίκος Παναγιωτίδης είναι διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Στρατηγικές Σπουδές. Από το ίδιο ίδρυμα έχει πάρει πτυχίο Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας.

Είναι δημοσιογράφος στο Ραδιοφωνικο Ίδρυμα Κύπρου. Είναι επίσης επίκουρος καθηγητής στο American College στη Λευκωσία, όπου δίδαξε/σκει μαθήματα Διεθνούς Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στη Μέση Ανατολή, στο Κυπριακό Πρόβλημα, στην Αραβοϊσραηλινή Διένεξη και σε θέματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Εχει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, ενώ αρθογραφεί τακτικά για θέματα διεθνολογικού ενδιαφεροντος. Ο Νίκος Παναγιωτίδης έχει  συγγράψει και εκδώσει τέσσερα βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό Πρόβλημα.