για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία
Συνέβη σήμερα
Συνέβη σήμερα
Μεγεθύνσεις
Μεγεθύνσεις
ΚΑΝΣ στα ΜΜΕ
ΚΑΝΣ στα ΜΜΕ
Προσεγγίσεις
Προσεγγίσεις
Γεωπολιτική
Γεωπολιτική
Share Button

Κατερίνα Βλασσοπούλου

Η Κατερίνα Βλασσοπούλου έχει ολοκληρώσει σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (Ε.Α.Π), κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Η Μεταπτυχιακή εργασία της αφορούσε τις  ‘Μεθόδους Επικοινωνίας Πολιτιστικών Οργανισμών’’ εστιάζοντας στις στρατηγικές και τακτικές της ιστοσελίδας –ως μορφής επικοινωνίας- του Βρετανικού Μουσείου. Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού Πολιτιστική Διαχείριση του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ειδικευτεί στις Δημόσιες Σχέσεις και στην Διοίκηση στο  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ενταγμένη στο μητρώο του Υπουργείου Παιδείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην Πολιτιστική Διπλωματία και στο Nation Branding.


Ανδρέας Ζαχαριάδης

Ο Ανδρέας Ζαχαριάδης είναι διδάκτορας Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ευρωπαικό πρόγραμμα M.Y.P.L.A.C.E.


 Ειρήνη Χριστοδουλάκη

Η Ειρήνη Χριστοδουλάκη έχει ολοκληρώσει σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική (Jean Monnet Program) από το ίδιο πανεπιστήμιο.H μεταπτυχιακή της εργασία αφορούσε την «Ευρωπαϊκή πολιτική της Τουρκίας μετά την Κοπεγχάγη (2002). Μια Διαθεματική προσέγγιση». Είναι ερευνήτρια του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών από το Σεπτέμβριο του 2010 όπου και ασχολείται με την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Έχει συνεργαστεί με την διαδικτυακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα «epikaira.gr», με την ιστοσελίδα «e-afipnisi.gr» και με το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα Κέντρο Παρακολούθησης Διεθνών Κρίσεων, (icmu.nyc.gr) ως μέρος της ομάδας τεκμηρίωσης και έρευνας.Έχει,επίσης,πραγματοποιήσει τρίμηνη πρακτική άσκηση στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ). Είναι μέλος της WWF Hellas και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ιωάννης Καποδίστριας».Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Μέση Ανατολή, το Κουρδικό Ζήτημα, τη θρησκεία και τα ζητήματα ασφάλειας.Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά.


Βοηθοί Ερευνητές

Ελένη Αρμακόλα

Η Ελένη Αρμακόλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει φοιτήσει στο Univeritaet Siegen της Γερμανίας για ένα εξάμηνο. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών ως δόκιμη ερευνήτρια έχοντας ως πεδίο έρευνας την Ευρώπη και τα Βαλκάνια και τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Αποτελεί μέλος της MKO Generation 2.0 στην οποία έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και κάνει μαθήματα γαλλικών


Νίκος Γονιδάκης

Ο Νίκος Γονιδάκης ολοκληρώνει τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,στο τμήμα Διεθνών,Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών, ενώ το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο περιλαμβάνει και την φοίτησή του στο Université Toulouse Capitole,στην Γαλλία, για ένα έτος. Συνεργάζεται με τις ομάδες του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών,τ ης SAFIA (Student Association for International Affairs),καθώς και με  το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων (Ι.C.M.U.)έχοντας ως τομέα ειδίκευσης τις Η.Π.Α.Τ αυτόχρονα πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Α7 Διεύθυνση Βορείου Αμερικής (Η.Π.Α και Καναδάς).Από τον Ιούνιο αρθρογραφεί στο One Europe στον ΟΔΕΘ (Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων) κυρίως σχετικά με σημαντικές εξελίξεις,που διαδραματίζονται στον ευρωπαϊκό χώρο. Παράλληλα εργάζεται από το 2014 στον χώρο του διαδικτυακού μάρκετινγκ και της επικοινωνίας. Δραστηριοποιείται σαν εθελοντής με την ΜΚΟ PRAKSIS στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.


Σοφία Κολτζή

Η Σοφία Κολτζή είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και πτυχιούχος Πολιτισμού και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνεργάζεται με την ιστοσελίδα «Κέντρο Παρακολούθησης Διεθνών Κρίσεων» (icmu.nyc.gr) ως μέρος της ομάδας τεκμηρίωσης και έρευνας, με αρμοδιότητες κυρίως την απόδοση, την επιμέλεια και τη συγγραφή άρθρων. Στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου έχει ως πεδίο έρευνας τις σχέσεις της Τουρκίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ παλαιότερα πεδίο έρευνάς της αποτελούσαν οι σχέσεις Κύπρου – Τουρκίας. Επί δύο χρόνια ήταν εθελόντρια στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και παρακολουθεί μαθήματα τουρκικών.


Γιώργος Καζαντζής

Ο Γιώργος Καζαντζής είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Συνεργάζεται με την ιστοσελίδα « Κέντρο Παρακολούθησης Διεθνών Κρίσεων » (icmu.nyc.gr), με κύριο αντικείμενο την συγγραφή, μετάφραση και επιμέλεια άρθρων. Στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ασχολείται ερευνητικά με το «Κουρδικό Ζήτημα στη Μέση Ανατολή» ,με τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του να επεκτείνονται σε ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Μιλά αγγλικά ,γαλλικά και παρακολουθεί μαθήματα τουρκικών.


Έλλη Κάτσικα

Η Έλλη Κάτσικα είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει φοιτήσει στο Πανεπιστημίου του Potsdam, στη Γερμανία, μέσω του προγράμματος Erasmus. Έχει εργαστεί στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών. Συνεργάζεται με την ιστοσελίδα «Κέντρο Παρακολούθησης Διεθνών Κρίσεων» (icmu.nyc.gr) με κύριο αντικείμενο τη συγγραφή, μετάφραση και επιμέλεια άρθρων. Στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ασχολείται ερευνητικά με τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.


Ανδρονίκη Κοσμετάτου

H Ανδρονίκη Κοσμετάτου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου ”Jean Pictet”,σε σειρά Μοντέλων προσομοιώσης των Ηνωμένων εθνών (ΜUN) καθώς και στο 18ο ΠΚΝ THS SAFIA στην επιτροπή ”Ο αγώνας του Νέλσον Μαντέλα και τα όρια του δικαιώματος αντίστασης” και στο αντίστοιχο 19ο στην επιτροπή ISIS: Ισλαμικός Φονταμενταλισμός”.Μιλά αγγλικά και γαλλικά.


Έλενα Λαμπρινάκου

Η Έλενα Λαμπρινάκου είναι πτυχιούχος του τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τη πρακτική της άσκηση στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας με κύρια αρμοδιότητα την μετάφραση κειμένων απο αγγλικά σε ελληνικά και αντιστρόφως. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε την «Προσφυγική κρίση διαμέσου των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Συμμετέχει στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών ως δόκιμη ερευνήτρια στον τομέα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Υπήρξε επίσης εθελόντρια στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, ενώ παρακολουθεί και Τουρκικά.


Νικολέτα Ναστούλη

Επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως δόκιμη ερευνήτρια για το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών και είναι συνεργάτης του Κέντρου Γεωπολιτικών Αναλύσεων. Έχει λάβει μέρος σε προσομοιώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στο 19ο ΠΚΝ της SAFIA, στην επιτροπή με τίτλο «Ρωσία και Δύση υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία». Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά.


Όλγα Νταφλου

Η Όλγα Ντάφλου είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.Έχει επίσης φοιτήσει 6 μήνες στο Bogazici Universitesi (Πανεπιστημίο Βοσπόρου) στην Κωνσταντινούπολη μέσω του προγράμματος ERASMUS, με θεματική κυρίως την Μέση Ανατολή. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών ως δόκιμη ερευνήτρια, κατέχει το ανώτατο πτυχίο αγγλικής γλώσσας ενώ παρακολουθεί μαθήματα τουρκικών και αραβικών.


Κατερίνα Σίμου

Η Κατερίνα Σίμου είναι φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.  Έχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Ηumboldt, στο Βερολίνο, μέσω του προγράμματος Erasmus. Συνεργάζεται με την ιστοσελίδα «Κέντρο Παρακολούθησης Διεθνών Κρίσεων» (icmu.nyc.gr), ενώ στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ασχολείται, ως δόκιμη ερευνήτρια, με θέματα Ενέργειας. Στο παρελθόν έχει κάνει πρακτική σε εταιρία διαδικτυακής διαφήμισης. Εθελοντικά έχει συμμετάσχει στο tedxPanteion, σε workshops του προγράμματος “Restart” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στελεχώνει την ομάδα μετάφρασης της σελίδας erasmusu.com στα ελληνικά. Μιλάει άριστα γερμανικά και αγγλικά.


Αλεξία – Μαρία Σκεπετάρη

Είναι φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαικών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει φοιτήσει στο Siegen Universität στη Γερμανία, μέσω του προγράμματος Erasmus. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών ως δόκιμη ερευνήτρια , μελετώντας την Κύπρο και τις εξελίξεις γύρω από τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Τουρκία. Συμμετέχει στην Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών και παίρνει μέρος στις διάφορες πολιτισμικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και παρακολουθεί μαθήματα κινεζικών.


Γιώργος Φράγκος 

Ο Γιώργος Φράγκος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο πρόγραμμα: Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας και πτυχιούχος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει λάβει μέρος σε προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών, καθώς και σαν εισηγητής και μέλος οργανωτικής επιτροπής σε ακαδημαϊκά συνέδρια. Είναι αρθρογράφος-ερευνητής στο Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής – μεσανατολικής Πολιτικής και πολιτισμού. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και παρακολουθεί μαθήματα περσικών. Στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ασχολείται ερευνητικά με την «Ισλαμιστική Τρομοκρατία στην Ευρώπη».


Ερευνητικές Ομάδες Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Περασμένων Ακαδημαϊκών Ετών*

 Ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016

Καζαντζής Γεώργιος

Καϊτάζης Μάριος

Κάτσικα Έλλη

Κέντσος-Δρακάκης Καριοφύλλης

Κολτζή Σοφία

Σαραντάρη Κατερίνα

Σαράντου Κατσέα Δαναη

Τσαμαδιά Αριστέα

Χατζηδιάκου Μαριέττα

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

 

Ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015

Αριστείδου Όλγα

Γλαντζή Μαρίνα

Δρούτσα Ελένη

Καζαντζής Γεώργιος

Καϊτάζης Μάριος

Καπέλου Μαρία (Δεκέμβριος 2014 – Ιούνιος 2015)

Κέντσος-Δρακάκης Καριοφύλλης

Κολτζή Σοφία

Μπαρέτα Μαρία

Παπαθανασίου Αναστασία (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2014)

Σαραντάρη Κατερίνα

Τζεβελέκου Βασιλική

Τσαμαδιά Αριστέα (Δεκέμβριος 2014 – Αύγουστος  2015)

Χατζηδιάκου Μαριέττα

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

Ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015

Αριστείδου Όλγα

Γλαντζή Μαρίνα

Δρούτσα Ελένη

Καζαντζής Γεώργιος

Καϊτάζης Μάριος

Καπέλου Μαρία (Δεκέμβριος 2014 – Ιούνιος 2015)

Κέντσος-Δρακάκης Καριοφύλλης

Κολτζή Σοφία

Μπαρέτα Μαρία

Παπαθανασίου Αναστασία (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2014)

Σαραντάρη Κατερίνα

Τζεβελέκου Βασιλική

Τσαμαδιά Αριστέα (Δεκέμβριος 2014 – Αύγουστος  2015)

Χατζηδιάκου Μαριέττα

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

Ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015

Αριστείδου Όλγα

Γλαντζή Μαρίνα

Δρούτσα Ελένη

Καζαντζής Γεώργιος

Καϊτάζης Μάριος

Καπέλου Μαρία (Δεκέμβριος 2014 – Ιούνιος 2015)

Κέντσος-Δρακάκης Καριοφύλλης

Κολτζή Σοφία

Μπαρέτα Μαρία

Παπαθανασίου Αναστασία (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2014)

Σαραντάρη Κατερίνα

Τζεβελέκου Βασιλική

Τσαμαδιά Αριστέα (Δεκέμβριος 2014 – Αύγουστος  2015)

Χατζηδιάκου Μαριέττα

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

Ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014

Αντωνάκη Περσεφόνη (Σεπτέμβριος 2013 – Φεβρουάριος 2014)

Αριστείδου Όλγα

Γκόρο Σοφία

Γλαντζή Μαρίνα

Δέδε Μαρία (Μάρτιος – Αύγουστος 2014)

Καζαντζής Γεώργιος (Ιανουάριος – Αύγουστος 2014)

Κάτσικα Έλλη

Κολτζή Σοφία

Λαζαρίδου Αναστασία (Σεπτέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014)

Μελαχροινούδης Νικόλας

Μενελάου Μάρκος (Ιανουάριος – Ιούλιος 2014)

Νατζάφζαντε Λαλέ-Ειρήνη

Σαραντάρη Κατερίνα (Μάρτιος – Αύγουστος 2014)

Σουρλά Ευδοκία ( Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2013)

Χαλκίδη Άννα

Χατζηδιάκου Μαριέττα (Δεκέμβριος 2013 – Αύγουστος 2014)

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

Ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013

Αποδιάκου Έλενα

Γεραλή Ανδρονίκη

Γλαντζή Μαρίνα

Ζάτσε Αργυρώ

Καζά Ρένα

Κανάλη Σταυρούλα

Κάτσικα Έλλη

Κολτζή Σοφία (Ιούλιος –Αύγουστος 2013)

Μελαχροινούδης Νικόλας (Ιούλιος –Αύγουστος 2013)

Νατζάφζαντε Λαλέ-Ειρήνη (Ιούλιος –Αύγουστος 2013)

Σουρλά Ευδοκία

Τζαϊλάκη Αγγελική

Χαλκίδη Άννα (Ιούλιος –Αύγουστος 2013)

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

 Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

Ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012

Αποδιάκου Ελένη (Μάρτιος – Ιούνιος 2012)

Γλαντζή Μαρίνα

Κοροβέση Αθηνά ( Μάρτιος – Αύγουστος 2012)

Μιχαλάκη Αλεξάνδρα

Σουρλά Ευδοκία

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

Ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011

Ζήση Κασσιανή

Καρκάνη Βασιλική

Παπαμάργαρης Αθανάσιος

Χριστοδουλάκη Ειρήνη

 Συντονισμός ομάδας ερευνητών

Παπαμάργαρης Αθανάσιος

Ακαδημαϊκή Διεύθυνση

Δρ. Αφεντούλης Λαγγίδης

 

* Το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου.